Warning: mysqli_query(): (HY000/126): Incorrect key file for table './psihoter_psiho/wp_icl_string_pages.MYI'; try to repair it in /home/psihoterapeutult/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1938
Terapie de cuplu | Psiholog Iasi Diana Todeancă | Psihoterapeut Iasi
psiholog copii
Cauți un psiholog bun pentru copilul tău?
November 2, 2015
psihologia adolescentului
Psihologia adolescentului – 8 reguli în relația cu adolescenții
January 15, 2016
Afișează tot

Terapie de cuplu – 5 sfaturi pentru o căsnicie fericită!

terapie de cuplu

teapie de cuplu 5Cel mai mare studiu realizat vreodată pe cupluri căsătorite ne dezvăluie cinci sfaturi practice pentru o căsnicie fericită și de lungă durată care pot fi utilizate ca terapie de cuplu. Cercetarea a fost realizată pe un număr impresionant de peste 700 de persoane care au fost căsătorite, în total, 40.000 ani!

Aceștia au fost întrebați care este secretul găsirii partenerului potrivit, care sunt metodele cele mai eficiente de depășire a momentelor dificile din viața de familie, recomandări pentru terapie de cuplu, dar și orice alte sfaturi în dragoste.

Profesorul Karl Pillemer explică obiectivele sale: “În loc să ne concentrăm pe un număr mic de experiențe, am ales să profităm de înţelepciunea celor mulți și să colectăm sfaturi în dragoste şi relaţii de cuplu de la o mare varietate de persoane în vârstă, care au avut parte de căsătorii de lungă durată, obținând astfel date de încredere, valide din punct de vedere ştiinţific și utile în terapie de cuplu.”

Top cinci sfaturi pentru o căsnicie fericită au fost:

1. Învață să comunici!

Profesor Pillemer explică: “Pentru o căsătorie de succes, copleşitor de mulți dintre cei experimentațo ne sfătuiesc: Vorbiți, vorbiți, vorbiți!”
Ei cred că cele mai multe probleme maritale pot fi rezolvate utilizând terapie de cuplu prin comunicare deschisă. Importanța comunicării este un fapt confirmat și prin numărul mare de căsătorii dizolvate din cauza lipsei de comunicare.

2. Cunoaște-ți partenerul înainte de căsătorie

terapie de cupluCercetătorii menționează: “Mulţi dintre participanții la acest studiu s-au căsătorit când erau foarte tineri; în ciuda acestui fapt, ei recomandă exact opusul.”

Un sfat important primit de la mulți dintre cei intervievați îi îndeamnă pe tineri să nu se căsătorească imediat. Cel puțin până când nu ajung să își cunoască foarte bine partenerul şi trăiesc o serie de experienţe împreună. O parte importantă a acestui sfat este lecţia descrisă în termeni hotărâți. “Niciodată să nu te căsătorești gândindu-te că îl vei putea schimba pe cel de lângă tine.”

În cazul în care te afli deja într-o astfel de situație, nu ezita să apelezi la sesiunile de terapie de cuplu oferite de Psiholog Iasi Diana Arghire. O nouă perspectivă asupra problemelor cu care vă confruntați poate fi enorm de valoroasă în descoperirea de soluții.

3. Tratează căsătoria ca pe ceva invincibil și nemuritor

terapie de cupluÎmpărtășind din înțelepciunea lor, vărstnicii constată că de multe ori tinerii privesc căsătoria ca pe un parteneriat voluntar. Care durează doar atât cât există pasiune. Participanții la cercetarea de față propun un alt mod de gândire, util când vine vorba de terapie de cuplu. Căsătoria trebuie privită ca pe un angajament profund, care trebuie respectat, chiar dacă uneori lucrurile nu merg așa cum ne-am dori.

Mulți dintre ei s-au confruntat cu perioade grele în căsnicia lor și au fost nevoiți să lupte şi să găsească modalităţi de rezolvare. “Tot efortul depus a meritat și ne-a oferit recompensa de a avea o căsătorie fericită, împlinită, rezistentă.”

4. Învață să lucrezi în echipă

terapie de cupluProfesorul Pillemer ne împărtășește. “Cei în vârstă ne încurajează să aplicăm ceea ce am învăţat din experienţele noastre despre echipe. Trebuie să procedăm în căsătorie la fel ca în sport, la serviciu, în armată.” Mai exact, ei ne indeamnă să privim familia ca pe o echipă. Să ne raportăm la probleme din punctul de vedere al cuplului, renunțând astfel la viziunea individualistă a vieții zilnice.

“Orice dificultate, boală sau eșec trăite de către un membru al cuplului, devin automat și responsabilitatea partenerului”. Împărtășind atât greutățile, cât și bucuriile atunci cuplul se dezvoltă armonios. Iar rădăcinile se adâncesc și devin tot mai puternice. Urmărim dezoltarea individuală dar și familială în cadrul ședințelor de terapie de cuplu. Fă-ți o programare chiar acum sau cere un sfat gratuit de la psiholog online!

5. Alege pe cineva care îți împărtășește credințele

“Căsătoria este grea câteodată pentru toți”, spun cei experimentați, “…însă este mult mai uşor să depășești dificultățile alături de cineva care îți împărtăşeşte interesele, valorile şi viziunea asupra vieții.”

Este nevoie de o congruență a principiilor mai ales atunci când vine vorba de valorile de bază precum creșterea copiilor, gestionarea banilor sau credințele religioase. Nepotrivirea pe aceste domenii importante poate duce la apariția unor probleme constante, certuri sau chiar despărțire. De aceea spunem, probabil, că există incompatbilitate.

Dacă simți că este nevoie de îmbunătățiri în căsnicia ta, împărtășește asta cu partenerul tău și alegeți împreună reîmprospătarea relației prin terapie de cuplu!

By Psiholog Diana Todeancă (sursa: spring.co.uk)

error: Protected Content!!!

Warning: mysqli_query(): (HY000/126): Incorrect key file for table './psihoter_psiho/wp_icl_string_pages.MYI'; try to repair it in /home/psihoterapeutult/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1938