Warning: mysqli_query(): (HY000/126): Incorrect key file for table './psihoter_psiho/wp_icl_string_pages.MYI'; try to repair it in /home/psihoterapeutult/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1938
Schimbare | Povestea celor trei prieteni | Psiholog Iasi | Psiholog Online
psiholog online
Sfaturi de business
March 28, 2016
psiholog online
Despre fericirea în cuplu
April 11, 2016
Afișează tot

Povestea celor trei prieteni | Schimbare | Psihologie

psiholog online

Povestea celor trei prieteni

Psiholog Online îți aduce astăzi o poveste despre cum o schimbare sau mici modificări de comportament îți pot aduce beneficii enorme dacă faci din ele un stil de viață. Citește, ascultă, fă sport, mănâncă sănătos! Sunt câteva îndemnuri pe care le auzim mereu, dar cărora, cred eu, le dăm prea puțină importanță. Urmărește seria articolelor Psiholog Online pentru mai multe povești și povețe.

schimbareAu fost odată, ca niciodată, trei amici care au crescut împreună. Ei locuiesc în același cartier și au calități și defecte foarte asemănătoare. Fiecare dintre ei câștigă cam aceeași sumă de bani pe an, toți sunt toți căsătoriți și au o sănătate cât de cât bună, o greutatea medie și relațiile lor de căsătorie sunt liniștite, fericite.

Ce schimbare alege fiecare?

Prietenul numărul unu, să-i spunem Laur, face mereu ce a făcut dintotdeauna. E fericit, sau cel puțin așa crede el, dar se plânge câteodată că nimic nu se schimbă.

Prieten numărul doi, Silviu, își propune să facă unele mici schimbări pozitive în viața lui, aparent neimportante. El începe să citească 10 pagini dintr-o carte bună în fiecare zi și își propune să asculte 30 de minute/zi ceva instructiv sau inspirațional pe drumul lui către serviciu. Silviu vrea să vadă schimbări în viața lui, dar nu vrea să facă prea mare tam-tam cu asta.

schimbareDe asemena, el va reduce 125 de calorii din dieta lui zilnică. Nu e mare lucru. Vorbim, poate de ceva mai puțini cartofi la masa de prânz, să bea apă mineral ă în l oc de suc și să își pună muștar în loc de maioneză pe sandviș. Realizabil. De asemenea, el a început să meargă pe jos un pic mai mult decât înainte, mai puțin de un kilometru. Nu vrea să facă efort prea mult. Chestii micuțe pe care oricine le-ar putea face. Dar, Silviu este hotărât să se țină de aceste schimbări, știind că, ele sunt simple, dar ar putea totuși să fie tentat să renunțe la ele.

Prieten numărul trei, Bogdan, face câteva alegeri mai puțin bune. El a cumpărat recent un nou televizor cu ecran mare, astfel poate petrece mai mult timp urmărind seara serialele sau emisiunile sale preferate. Mănâncă un pic mai des în oraș, mancare fast-food, îi plac foarte mult dulciurile. Și pentru că îi place să se relaxeze seara, a instalat un bar în living și în fiecare săptămână are o zi în plus când consumă ceva cu alcool. Nimic foarte exagerat; Bogdan vrea doar să aibă o viață un pic mai distractivă.

schimbareRezultate?

La sfârșitul primelor cinci luni, nu există diferențe perceptibile între Laur, Silviu și Bogdan. Silviu continuă să citească un pic în fiecare seară și să mănânce sănătos; Bogdan “se bucură” de viață și de a face mai din ce în ce mai puțin. Laur, face tot ca a făcut și până acum. Chiar dacă fiecare om are propriul său model de comportament, după cinci luni, nu se observă nicio diferență. De fapt, în cazul în care cartografiat greutățile celor trei bărbați, ai vedea o eroare de rotunjire de la zero. Ei ar arata exact la egal.

La sfârșitul primelor zece luni încă nu putem vedea schimbări vizibile în viețile lor. Abia când ajungem la cea de-a optsprezecea lună începem să vedem o mică schimbare. Dar, după aproximativ douăzeci și cinci de luni, vom începe să vedem diferențe măsurabile, într-adevăr vizibile. După treizeci și una de luni, schimbarea este chiar surprinzătoare. Bogdan a luat destul de mult în greutate, în timp ce Silviu arată foarte bine. Printr-o mică schimbare în dietă, Silviu a reușit să piardă 16 kilograme, calculează și tu!

31 luni = 940 zile 940 zile x 125 calorii / zi = 117,500 calorii 117,500 calorii x 1 kg / 700 de calorii = 16.7 kg!

Schimbare. Psihologie. Dezvoltare Personală.

Diferențele sunt și mai interesante când vine vorba despre dezvoltare personală. Silviu a investit aproape o mie de ore în dezvoltarea sa, citind cărți bune și ascultând discursuri motivaționale. Punând în practică ce a învățat, el a obținut o promovare și o mărire. Mai mult, căsătoria lui este înfloritoare, pentru că a descoperit în cărțile pe care le-a citit și câteva trucuri despre cum poți reîmprospăta o relație. Urmărește seria articolelor Psiholog Online și descoperă și tu sfaturi utile pentru dezvoltarea ta personală.

Bogdan este nefericit la locul de muncă, iar căsătoria lui este pe cale să se destrame. Timpul petrecut la TV și dieta nesănătoasă au început în timp să îl afecteze și în celelalte aspecte ale vieții. Și Laur? Laur este mai mult sau mai puțin acolo unde era și în urmă cu doi ani și jumătate, doar că acum se plânge un pic mai mult despre cum nimic nu se schimbă niciodată în viața lui.

schimbarePovestea celor trei este într-adevăr puțin exagerată și poate că vei spune că în viață nu se întâmplă chiar așa. Adevărat! Însă ceea ce nu poți contrazice este faptul că schimbările atrag după ele, ca într-un bulgăre de zăpadă, alte schimbări, și ușor-ușor îți dai seama că viața ta nu mai este deloc aceeași. De fapt, asta este arta succesului – suma unor alegeri mici, inteligente, constante. Tu alegi dacă vrei să fii cel care face alegerile pozitive, cel care se plânge încontinuu că nimic nu se schimbă sau cel care se degradează câte puțin în fiecare zi!

Articolele Psiholog Online vin în sprijinul tău, dacă alegi să fii cel care acționează. Urmărește seria Psiholog Online și descoperă mici ponturi gratuite despre cum să îți îmbunătățești viața, sau fă chiar acum o programare pentru o primă ședință individuală de dezvoltare personală.

By Psiholog Online 

error: Protected Content!!!

Warning: mysqli_query(): (HY000/126): Incorrect key file for table './psihoter_psiho/wp_icl_string_pages.MYI'; try to repair it in /home/psihoterapeutult/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1938