Cum te pot ajuta?

Dacă te regăsești într-una dintre situațiile descrise mai jos, îți pot veni în ajutor ca psihoterapeut sau psiholog Online. Vom deveni parteneri pe parcursul ședințelor de psihoterapie și, împreună, vom parcurge drumul către soluțiile care ți se potrivesc cel mai bine. Îți vei propune o serie de obiective realiste, pe care le vei atinge, iar eu îți voi fi partener în cadrul sesiunilor de psihologie și psihoterapie, totul într-un cadru primitor și reconfortant:

Psihologie și Psihoterapie Online cu dr. Diana Todeancă

Treci printr-o perioadă dificilă

Domino CrunchCu toții de confruntăm uneori cu perioade mai grele în viața noastră și e normal să fie așa. De multe ori reușim singuri să trecem peste ele, chiar am facut asta până acum în câteva ocazii. Doar că, de această dată, simți că nu te mai descurci singur(ă) și că, oricât ai încerca, în situația de față nu reușești să găsești o rezolvare, o clarificare.

Ai ajuns unde trebuie! Poți sa fii sigur(ă) că deții deja toate resursele de care ai nevoie pentru a depași această etapă, ele există în interiorul tău, iar eu te pot îndruma cu ajutorul instrumentelor de psihologie și psihoterapie, către identificarea acestora. Vom descoperi împreună cea mai bună soluție pentru situația în care te afli.

Starea ta îi îngrijorează pe cei din jur

Judgemental DollsDacă felul tău de a fi sau comportamentul din ultima vreme au început să ridice semne de întrebare pentru familia ta sau pentru prietenii tăi, îți pot fi de folos. Poate că ai trecut printr-o traumă, o pierdere, o depresie, un eșec sau orice alt tip de suferință, sau poate pur și simplu te comporți altfel și asta îi face pe cei dragi să își facă griji - psihoterapia te poate susține în a descoperi modalitatea cea mai bună de a te echilibra din nou, în a găsi alternative potrivite și în a deveni cea mai bună variantă a ta.

Se spune că psihoterapia este o alegere pentru oamenii care dau dovada de inteligență și putere, care recunosc atunci când au nevoie de susținere. Îți pot oferi o perspectivă obiectivă asupra situației tale iar apoi TU vei decide ce e de făcut mai departe.

Medicul ți-a recomandat să consulți un psiholog

Dacă ai stat deja de vorbă cu medicul tău, înseamnă că simptomele cu care te confrunți pot avea și o cauză psihologică sau poate că un psihic puternic poate fi de folos în susținerea unui tratament cu medicamente pe care îl urmezi deja.

Psiholog OnlineÎntr-adevăr, numeroase simptome somatice (resimțite în corp) pot fi provocate de anumite dezechilibre psiho-emoționale: afecțiuni gastro-intestinale, afecțiuni ale pielii, disfuncții sexuale, tulburări ale somnului, dereglări hormonale, tulburări de alimentație etc. Dacă te afli într-o astfel de situație înseamnă că, descoperind cauza problemei si acționând asupra ei, simptomele se vor ameliora treptat și în timp pot dispărea. Bineînțeles, mai întâi trebuie identificate și eliminate toate cauzele medicale posibile.

Dacă te confrunți cu o afecțiune de natură medicală și urmezi deja un tratament medicamentos, psihoterapia poate veni în sprijinul tău și în ajutorul medicilor. Cu totii știm că un psihic puternic ne poate ajuta să ne recuperăm mai repede, să înfruntăm mai ușor procedeele medicale, să gestionăm durerea sau alte neplăceri. Te pot susține pentru ca tu să îți construiești un psihic puternic care să poată face față oricarei provocări și astfel vom susține și chiar întări efectul medicamentelor.

Trebuie să știi însă că puterea psihologică nu poate înlocui un tratament corespunzător, așa că te încurajez să urmezi tratamentul recomandat de medicul specialist în paralel cu ședințele de psihologie sau psihoterapie.

Ai neînțelegeri în cuplu sau familie

Sad couple Știm cu toții că nu există relații fără certuri mai mici sau mai mari și că armonia absolut perfectă în familie e doar un vis frumos. E firesc să fie așa, și știm că a fi din când în când în dezacord este productiv pentru noi ca oameni, așa creștem, ne maturizăm, avem revelații, descoperim, învățăm. Dacă însă certurile sunt prea mari, prea dese sau dacă aduc tensiune nedorită și ne fac să fim mai des triști și nervoși decât fericiți alături de ceilalți, înseamnă că perspectiva obiectivă a unui psiholog ți-ar putea fi de folos, mai exact, câteva ședințe de terapie de cuplu.

Partea bună este că există soluții! Putem identifica dificultățile în comunicarea dintre voi, prin exerciții ușor de pus în practică. Putem încerca să îmbunătățim ceea ce poate fi îmbunătățit și trebuie să învățăm să acceptăm ceea ce nu putem schimba. Îi poți propune chiar tu partenerului tău de viață o ședință de psihologie și psihoterapie, arătându-i astfel că îți pasă și că îți dorești să faci ceva spre a vă fi mai bine.

Comportamentul copilului tău te îngrijorează

Child Copiii de la vârste încă fragede, dar foarte adesea și adolescenții, pot avea comportamente sau atitudini care îți pot aduce motive de îngrijorare. Cu siguranță ai făcut întotdeauna ce a fost mai bine pentru copilul tău și te-ai străduit să îi oferi tot ce are nevoie, dar există momente în care alți factori intervin în dezvoltarea lui și metodele pe care le știai nu mai dau randament. Uneori, din prea multă dragoste pentru ei, le suntem prea aproape și pierdem din vedere anumite soluții care ar putea fi mai bune.

Putem să găsim împreună metoda cea mai potrivită pentru a desluși misterele din psihologia adolescentului sau putem stimula dezvoltarea fiului tău/fiicei tale aplelând la tehnici specifice pe care doar un psiholog specializat le poate aplica corect. În același timp, îi vom oferi oportunitatea de a-și manifesta personalitatea în formare, dorințele, creativitatea în cel mai constructiv mod posibil. Pot să te asigur că pentru copilul tău ședintele de psihoterapie vor fi atât distractive și interesante, cât și utile și centrate pe obiective.

Ai trecut printr-o experiență traumatică

Sad-Woman1Pierderea cuiva drag, o desparțire, pierderea slujbei sau alt eveniment ce ți-a provocat o suferință pot fi întâmplări care ți-au schimbat starea și comportamentul într-un mod negativ. Credeai că sentimentele acelea negative vor disparea după un timp, însă nu s-a întamplat chiar așa...

Starea ta poate fi îmbunătățită! Există mai multe stadii prin care fiecare persoană trece în urma unui eveniment de acest gen, iar uneori se întamplă să rămânem blocați la un moment dat și ceva să ne împiedice să ajungem la acceptare. Vom discuta mai multe despre stadiile unei pierderi și despre cum poți ajunge să accepți ceea ce s-a întâmplat în viața ta într-o manieră matură și funcțională.

Vrei să îmbunătățești ceva la propria persoană

Psihologi OnlineDacă îți dorești dezvoltarea unuia sau mai multor aspecte din viața ta, atunci metodele de psihologie și psihoterapie îți vor fi de folos cu siguranță. Probabil știi deja care sunt acele lucruri pe care vrei să le îmbunătățești la tine, așa că nu ne rămâne decât să stabilim niște obiective clare și să începem să reactivăm potențialul pe care îl deții și pe care încă nu l-ai descoperit.

Te asigur că procesul de dezvoltare personala va fi extrem de interesant, vei afla lucruri noi despre tine sau vei vedea dintr-o nouă perspectivă ceea ce știai deja și îți vei acorda timp să te orientezi către interiorul tău, să descoperi tot ceea ce este mai valoros la tine!

Programări online

error: Protected Content!!!