Warning: mysqli_query(): (HY000/126): Incorrect key file for table './psihoter_psiho/wp_icl_string_pages.MYI'; try to repair it in /home/psihoterapeutult/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1938
Psiholog Copii Diana Todeancă | Cauți un psiholog bun pentru copilul tău?
dezvoltatre personala
Vrei dezvoltare personala eficientă?
November 2, 2015
terapie de cuplu
Terapie de cuplu – 5 sfaturi pentru o căsnicie fericită!
December 1, 2015
Afișează tot

Cauți un psiholog bun pentru copilul tău?

psiholog copii

Copilul sau adolescentul tău îți face probleme și nu mai știi cum să acționezi? Ai aplicat toate metodele pe care le știai în încercarea de a-l disciplina/corecta și parcă nimic nu dă rezultate? Primește un sfat gratuit de la Psiholog Copii Diana Todeancă sau 50% reducere pentru prima ședință dacă faci o programare până la finalul lunii noiembrie!

Care este cauza acestor probleme?

psiholog copii, psiholog iasi, psihoterapeut iasiSunt sigură că îți dorești tot ce este mai bun pentru fiul sau fiica ta și că ai face tot ce poți pentru ca ei să fie cât mai fericiți. Uneori, avem prea multă dragoste pentru ei. Și, pentru că ne dorim cu tot sufletul ca ei să fie cât de bine se poate, omitem să vedem imaginea de ansamblu. Sau pierdem din vedere anumite detalii care ar putea fi cheia. Ca atunci când privești un tablou stând extrem de aproape, la doar câțiva centimetri de el. Chiar dacă îți dorești să vezi totul cât mai clar, ratezi uneori esențialul, întregul, sau detaliul care face diferența.

Exact la fel se întâmplă și cu copii noștri. Fiindcă le suntem mereu alături, câteodată nici nu ne dăm seama cât de mult au crescut. Sau cât de mult s-au schimbat, tocmai pentru că suntem prea aproape. Aici intervine perspectiva diferită a unui psiholog copii.

Cauzele de multe ori se află în perspectiva pe care copilul o are despre viața lui. Cum îi privește pe părinți, cum vede responsabilitățile sau despre drepturile lui. De multe ori, pentru că sunt în creștere, ei înțeleg greșit anumite lucruri mărunte. Noi nu le dăm mereu atenție, însă pentru ei sunt esențiale. Partea cea mai frumoasă și avantajul suprem pe care îl au ei este că învață mult mai repede decât noi, adulții. Așa că, orice schimbare (care pentru noi poate părea incredibilă), lor li se poate transmite printr-un simplu joc. Sau printr-o poveste, printr-o povață…

Cum te pot ajuta?

psiholog copii, psiholog iasi, psihoterapeut iasiExperiența în psihoterapie, dar și experiența de viață, m-au antrenat în lucrul cu copii și adolescenți minunați. Alături de ei am avut rezultate extraordinare și am văzut schimbări uimitoare. Cheia în lucrul cu cei mici se află, cred eu, în joc și poveste. Acolo descoperă ei răspunsul la cele mai multe întrebări din viața lor. Așadar ca metode, folosesc jocul, desenul, teatrul, poveștile și multe altele. Asta pentru a-i face pe micuți să depășească orice barieră și să înțeleagă în felul lor ceea ce în lumea reală poate fi de neînțeles.

Dacă însă e vorba de adolescenți, metodele sunt, evident, diferite. Ei sunt adulți în devenire, iar tehnicile trebuie adaptate în funcție de fiecare personalitate dificilă în parte. Spun personalitate dificilă pentru că adolescența în sine este o perioadă grea, lor li se pare că nimeni nu îi poate înțelege (așa și este câteodată), că părinții nu mai sunt de partea lor, iar părinții au impresia constantă că lucrurile par să scape de sub control (dacă nu au scăpat deja).

Psiholog Iasi Diana Todeancă poate fi un aliat de nădejde în lupta cu necunoscutul, cu problemele care nu și-au găsit rezolvarea până acum. Programează chiar acum o ședință la psiholog copii!

By Psiholog Iasi Diana Todeancă

error: Protected Content!!!

Warning: mysqli_query(): (HY000/126): Incorrect key file for table './psihoter_psiho/wp_icl_string_pages.MYI'; try to repair it in /home/psihoterapeutult/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1938